Dé school voor Nederlands onderwijs in Hanoi en omstreken

Schoolgids

X

Onze school

X

De Blauwe Lotus is een school voor Nederlandse en Belgische kinderen die in Hanoi en omstreken wonen. Indien u graag wilt dat uw kind contact houdt met de Nederlandse taal en cultuur, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De school biedt Nederlands taal- en cultuuronderwijs aan voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit doen we met een lesprogramma van ongeveer 120 contacturen per schooljaar en met lesmateriaal zoals het op een gewone school in Nederland ook wordt gebruikt. We streven ernaar dat kinderen niet achter raken ten opzichte van hun leeftijdsgenoten en dat ze terug kunnen stromen in het Nederlands onderwijs. De lessen vinden plaats na afloop van de dagschool (elke dag vanaf 15:30, op woensdag vanaf 14:30).

De Blauwe Lotus bestaat officieel sinds 2002. Sinds 1996 wordt er echter al in Hanoi les gegeven in Nederlandse Taal en Cultuur aan kinderen uit het primair en voortgezet onderwijs. Met ingang van het schooljaar 2001/2002 werd een "eigen" bestuur en een stichting voor het NTC-onderwijs in Hanoi opgericht. Sinds die tijd luidt de naam van de school De Blauwe Lotus. Met ingang van het schooljaar 2004-2005 worden de lessen gegeven op de campus van de United Nations International School (UNIS) in het noordwesten van Hanoi.

De Blauwe Lotus is lid van de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). Zij geven advies en zo nodig begeleiding op onderwijskundig en bestuurlijk gebied. Tevens verzorgen zij jaarlijks een bijscholing voor leerkrachten. De Nederlandse onderwijsinspectie beoordeeld de kwaliteit van het onderwijs op de Blauwe Lotus.

Op deze site kunt u onder andere informatie vinden over de leerkrachten, lestijden en de jaarkalender. Daarnaast kunt u onze schoolgids bekijken en het rapport van de inspectie, naar aanleiding van een bezoek in oktober 2016. Meer weten over de school, de kinderen, de methodes en inschrijving? Neem dan contact met ons op.

Jaarkalender

X

Jaarkalender De Blauwe Lotus 2018-2019 

Wordt zo snel mogelijk meegedeeeld

 

Lestijden

X

Lestijden De Blauwe Lotus 2018 - 2019

In onderstaand schema kunt u zien op welke lesdagen de lessen voor de betreffende groepen plaatsvinden:

Dag

Groep

Meester

Tijd

Maandag

Groep 5
Groep 6

NL voor anderstaligen

Francis
Geralda

Francis & Geralda

15:30 – 18:15


17:00 - 18:15

Dinsdag

Groep 7, 8
VO 

Geralda
Francis

15:30 – 18:15
 

Woensdag

Groep 1, 2
Groep 3

Geralda
Francis

14:30 – 17:15
 

Donderdag

Groep 4

Francis

15:30 – 18:15

Vrijdag

NL voor anderstaligen

Francis

15:30 – 16:45

Inspectierapport 2016

X

Het team

X

Leerkrachten en bestuur De Blauwe Lotus

Het team van De Blauwe Lotus bestaat uit een fulltime leerkracht/directeur, en een parttime leerkracht.Francis Beeckmans, fulltime leerkracht/directeur:
Francis woont al drie jaar in Hanoi. Hij is nu bezig aan zijn vierde jaar als leerkracht op De Blauwe
Lotus. Francis is geboren en getogen in Gent, waar hij is afgestudeerd als Master in de Taal- en Letterkunde: Nederlands-Engels. Verder heeft hij een Specifieke Lerarenopleiding Nederlands gevolgd,  waardoor hij bevoegd is voor het middelbaar onderwijs. Na zijn studie heeft Francis een jaar in Canada gewoond en is hij een jaar werkzaam geweest als assistant-headmaster aan de International School Ghent.


"Hanoi bevalt me heel erg, ook na drie jaar geniet ik nog steeds van elke dag. Dat ik hier in Hanoi kan lesgeven in mijn moedertaal, vind ik heel boeiend. Het is mooi om te zien hoe kinderen zo ver weg van Nederland en België, toch in contact kunnen blijven met de taal en cultuur."   

Geralda De Vos, parttime leerkracht

Geralda De Vos woont sinds vorig jaar in Hanoi en is nieuw op de school. Ze groeide op in Hoegaarden, behaalde een Master in de Politieke Wetenschappen in Leuven en vestigde zich in Brussel. Ze combineerde haar job bij het ‘Huis van het Nederlands’ met een Bacheloropleiding in het Lager Onderwijs, waarna ze ook vijf jaar les gaf in ‘Kakelbont’, een Brusselse lagere school. Ze werkt ook mee als vrijwilliger bij VVOB - education for development, een Vlaamse organisatie die werkt aan een duurzame verbetering van het onderwijs, o.a. in het kleuteronderwijs in centraal Vietnam.

 

“Ik ben erg blij om deeltijds te kunnen lesgeven bij de Blauwe Lotus. Ik heb nu een eigen project, combineerbaar met m’n gezin en met mijn opdracht bij VVOB.”


Het bestuur van De Blauwe Lotus wordt gevormd door:

Marieke van de Linden-Jurgens

Voorzitter

Peter Kloprogge

Penningmeester

Ingrid Habets

Secretaris

Griet De Bosscher

Algemeen lid

Contact

X

Dutch Language Program, United Nations International School of Hanoi

G9 Ciputra, Lac Long Quan Road, Tay Ho, Hanoi Vietnam

francisbeeckmans@ntc-deblauwelotus.nl

Stuur een bericht
What's + ?

Facebook

X

Share this site