De school voor Nederlands onderwijs in Hanoi en omstreken

Onze school

X

De Blauwe Lotus is een school voor Nederlandse en Belgische kinderen die in Hanoi en omstreken wonen. Indien u graag wilt dat uw kind contact houdt met de Nederlandse taal en cultuur, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

De school biedt Nederlands taal- en cultuuronderwijs aan voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Dit doen we met een lesprogramma van ongeveer 120 contacturen per schooljaar en met lesmateriaal zoals het op een gewone school in Nederland ook wordt gebruikt. We streven ernaar dat kinderen niet achter raken ten opzichte van hun leeftijdsgenoten en dat ze terug kunnen stromen in het Nederlands onderwijs. De lessen vinden plaats na afloop van de dagschool (elke dag vanaf 15:30, op woensdag vanaf 14:30).


De Blauwe Lotus bestaat officieel sinds 2002. Sinds 1996 wordt er echter al in Hanoi les gegeven in Nederlandse Taal en Cultuur aan kinderen uit het primair en voortgezet onderwijs. Met ingang van het schooljaar 2001/2002 werd een "eigen" bestuur en een stichting voor het NTC-onderwijs in Hanoi opgericht. Sinds die tijd luidt de naam van de school De Blauwe Lotus. Met ingang van het schooljaar 2004-2005 worden de lessen gegeven op de campus van de United Nations International School (UNIS) in het noordwesten van Hanoi.

Sinds het schooljaar 2019-2020 heeft de Blauwe Lotus een tweede vestigingsplaats erbij gekregen in hai Phong. De locaties bieden hetzelfde onderwijs aan en vallen onder verantwoordelijkheid van hetzelfde schoolbestuur.

De Blauwe Lotus is lid van de stichting Nederlands Onderwijs in het Buitenland (NOB). Zij geven advies en zo nodig begeleiding op onderwijskundig en bestuurlijk gebied. Tevens verzorgen zij jaarlijks een bijscholing voor leerkrachten. De Nederlandse onderwijsinspectie beoordeeld de kwaliteit van het onderwijs op de Blauwe Lotus.

Op deze site kunt u onder andere informatie vinden over de leerkrachten, lestijden en de jaarkalender. Daarnaast kunt u onze schoolgids bekijken en het rapport van het laatste inspectiebezoek. Meer weten over de school, de kinderen, de methodes en inschrijving? Neem dan contact met ons op.


 

 

Jaarkalender

X
Mmcdu50yt6ogmkuhfznp kalender voor website

Lestijden

X

Lestijden De Blauwe Lotus 2019 - 2020

In onderstaand schema kunt u zien op welke lesdagen de lessen voor de betreffende groepen plaatsvinden:

Dag

Groep

Leerkracht

Tijd

Maandag Groep Hai Phong Lisanne 15:30 - 18:15

Dinsdag

Groep 6, 7, 8 Lisanne

15:30 - 18:15

Dinsdag

Groep VO

Lisanne

15:30 – 18:15
 

Woensdag

Groep 1 en 2
 

Lisanne
 

14:30 – 17:15
 

Woensdag

Groep 3 en 5

Lisanne

15:30 – 18:15

 

Het team

X

Leerkrachten en het bestuur De Blauwe Lotus

Het team van De Blauwe Lotus bestaat uit een fulltime leerkracht/directeur.

Lisanne Biegstraaten, parttime leerkracht: 

Lisanne geeft les op maandag, dinsdag en woensdag en vrijdag in Hanoi. Op donderdag werkt zij in Hai Phong. Al 6 jaar is Lisanne werkzaam binnen het onderwijs op verschillende gebieden: leerkracht, remedial teacher en als orthopedagoog. Differentiëren op verschillende niveaus is gesneden koek voor haar. Ook staat Lisanne dichtbij de leerlingen omdat ze zelf ook internationaal onderwijs heeft gevolgd als scholier. Lisanne weet heel goed weet hoe het is om na een gewone schooldag nog naar Nederlandse les te gaan. Daarom staat het leerplezier bovenaan gedurende haar lessen. Hoe leuker de leerlingen de Nederlandse les vinden, hoe meer ze ervan opsteken. Naast het werken in het onderwijs vindt Lisanne het leuk om te touren door Vietnam op de brommer, is ze een hockeyfanaat en leest ze graag een (Nederlandse) boek.

e-mailadres: lisannebiegstraaten@ntc-deblauwelotus.nl

Het bestuur van De Blauwe Lotus wordt gevormd door:

Nikola Zivkovic

Voorzitter

Tom van Tuijl

Penningmeester

Lauro Hildebrandt

Secretaris

Mark Houtkooper

Algemeen lid

Melissa Jaspers Algemeen lid

De vertrouwenspersoon van de school is Jan Robijn: vietjan@gmail.com.  
Jan Robijn is sinds 2012 de vertrouwenspersoon van de school en heeft gelukkig nog nooit een casus gehad. Mocht u benieuwd zijn naar wie hij is, op onze facebookpagina is een intervieuw met hem te lezen. 
BIj zaken die niet door de school opgelost kunnen worden kunt u contact opnemen met Jan Robijn. Blijf zolang het kan altijd eerst contact zoeken met de directeur, leerkracht(en) en het bestuur van de school voordat je de stap neemt naar onze vertrouwenspersoon. 
 

 


 
 
 
                                           
 

 

Volwassenonderwijs

X

De Blauwe Lotus biedt ook Nederlandse lessen aan voor volwassenen. Dit kan op alle niveaus.

We geven beginners, gevorderden, vergevorderen, conversatielessen en zijn met name gespecialiseerd in inburgerscursussen. Ook leiden we op tot het Staatsexamen Nederlands als Tweede Taal en het certificaat Nederlands als Vreemde Taal. Onze school is een examinerende instelling voor het Certificaat Nederlands als Vreemde Taal (www.cnvat.org).

 

Meer weten over privé- of groepslessen neem dan contac met ons op.

 

Inspectierapport

X
Module1

Schoolgids

X

Contact

X

Dutch Language Program, United Nations International School of Hanoi

G9 Ciputra, Lac Long Quan Road, Tay Ho, Hanoi Vietnam

lisannebiegstraaten@ntc-deblauwelotus.nl

Stuur een bericht
What's + ?

Facebook

X

Share this site