Click here to edit slogan

Content 1

X
Module1

Informatii despre pensiunea Casa Vanatorului

Alaturi de rezervatia geologica Clipa Triasica de la Paraul Cailor, pe teritoriul localitatii au fost identificate si multe elemente rare de flora si fauna. Resursele pe care se bazeaza potentialul economic al comunei sunt numai resurse proprii (terenuri arabile, pasuni, fanete, paduri, produse animaliere si vegetale). Fundu Moldovei apare pentru prima data intr-o harta redactata de F. G. Bawr in Carte de la Moldavie pour servir a l Historie militaire de la guerre entre les Russes et les Turcs, publicata la Amsterdam in 1783, ridicata intre 1768-1774, inainte de ocuparea Bucovinei de catre austrieci, sub numele de Moldavie Fundul. In hartiile facute pentru Bucovina in 1843, apare Ober Fundul Moldawi Fundul Moldovei de Sus si Unter Fundul Moldawi Fundul Moldovei de Jos. Sub diferite variante, apare in lucrarile diferitilor istorici si guvernatori militari: Fundo Moldava, Fundo Moldawa, Fundul Moldavii, Fundul Moldowi, Fundul Moldwi, Fundulmoldwi, Moldavi Fundul, Moldawa, Moldowi Fundul.

Informatii cazare Fundu Moldovei

Comuna Fundu Moldovei se afla situata in nord vestul municipiului Campulung Moldovenesc, intinzandu-se de o parte si de alta a raului Moldova, pe o lungime de 16 km. Este situata pe drumul judetean DJ 175 la o distanta de 14 km fata de municipiul Vatra Dornei si 5 km fata de comuna Pojorata. Distanta dintre satul resedinta de comuna si satul Colacu este de 3 km, fata de satul Botus de 8 km, fata de satul Botusel 12 km, fata de satul Branistea 12 km, fata de satul Delnita 10 km, fata de satul Delut 13 km, fata de satul Obcina de 16 km, fata de satul Plai 14 km si fata de satul Smida Ungurenilor de 12 km. Relieful comunei este dominat de forme muntoase, brazdate de vai pe firul carora curg ape repezi, care nu au constituit un mediu prielnic pentru indeletniciri agricole de mare amploare, astfel incat singurele culturi care au dat rezultate au fost si au ramas culturile de cartofi si plante furajere.

Pentru istorici si pentru oameni de cultura, vanatoarea mai inseamna trecut, traditie si civilizatie. O traditie care lasa in urma milenii de experienta cumpatata. De la omul culegator si vanator preistoric pana in zilele noastre, evolutia activitatii de vanatoare s-a impletit strans cu evolutia societatii umane, trasand urme de o inestimabila valoare in cultura universala si cultura in domeniul cinegetic. Influenta si rolul pozitiv al vanatorii rezulta din nenumarate date arheologice, desene rupestre si inscrisuri antice, scrieri medievale si tratate moderne de cinegetica. Mai intai, cronicarii vremii din sec. XV si XVI au exploatat legenda intemeierii Moldovei, una din cele trei provincii romanesti, ca fiind ocazionata de o partida inedita de urmarire a unui bour, cu copoi.

Casa Vanatorului, meniu vanatoresc , specialitati vanatoresti

Totul despre un meniu vanatoresc

De aceea, pentru foarte multi dintre vanatori este cu mult mai important ce anume si cum anume vaneaza, decat cat vaneaza. Adevarata satisfactie vanatoreasca vine pentru acestia de la modul sportiv si elegant in care dobandesc vanatul, nicidecum de la marimea tabloului de vanatoare sau, dupa caz, de la punctajul trofeului vanatului dobandit. Sunt si acestea multumiri pentru ei, dar secundare. De la omul culegator si vanator preistoric pana in zilele noastre, evolutia activitatii de vanatoare s-a impletit strans cu evolutia societatii umane, trasand urme de o inestimabila valoare in cultura universala si cultura in domeniu. Influenta si rolul pozitiv al vanatorii rezulta din nenumarate date arheologice, desene rupestre si inscrisuri antice, scrieri medievale si tratate moderne de cinegetica. Pentru sportivi, trebuie remarcat ca vanatoarea nu reprezinta totusi un simplu sport, desi implica efort fizic, uneori pana la adanci batraneti, si spirit fair-play. Aceasta activitate nu se poate confunda nici cu disciplina tirului, deoarece are cu totul si totul alta motivatie, practicandu-se in conditii cu mult mai putin previzibile decat in poligon.

Unde gasesc cazare Bucovina?

Despre camerele de la Casa Vanatorului mai putem adauga ca sunt dotate cu televizoare si cu bai modern echipate. Veti avea acces si la internet, si semnat GSM pentru telefoane mobile. Bucovina (in germana Buchenland tara fagilor) este o regiune istorica cuprinzand un teritoriu de 10.441 km patrati care acopera zona adiacenta oraselor Radauti, Suceava, Gura Humorului, Campulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret si Vicovu de Sus din Romania, precum si Cernauti, Cozmeni, Zastavna, Vascauti pe Ceremus,Vijnita, Sadagura si Storojinet din Ucraina.Bucovina este cunoscuta pentru manastirile construite de fosti domnitori si boieri moldoveni si fiecare are culoarea sa specifica: Voronet (albastru), Humor (rosu), Sucevita (verde), Moldovita (galben) si Arbore (combinatie de culori).

Vreau cazare in locatii unde se consuma specialitati vanatoresti

Arhitectura in Bucovina, la fel ca in toata Romania este o mixtura de vechi si nou. Foarte adesea hotelurile sunt gasite in cladiri moderne anonime. Toate cladirile sunt clasificate in functie de sistemul national de la una la cinci stele. Pentru a vedea viata localnicilor, puteti de asemenea opta pentru o Pensiune Bucovina. O pensiune este o vila cu o locuinta intr-o parte a cladirii unde locuiesc proprietarii si in cealalata parte sunt camere de oaspeti pentru inchiriat. Pensiunile in special se gasesc in sate mici si orase in care se poate ajunge mai usor folosind transportul in comun, dar se poate ajunge foarte usor folosind si masina. Pretul de cazare la o pensiune Fundu Moldovei este mai scazut decat la un hotel.

cabana vanatoreasca Cerbul Carpatin este locatia ideala in cazul in care doriti sa aveti parte de momente de neuitat alaturi de prieteni. Aceasta cabana este situata in varf de munte, si se poate transforma in destinatia ideala, pentru dumneavoastra, mai ales in cazul in care sunteti un impatimit in ceea ce priveste vanatoarea si plimbarile montane. Aici se poate ajunge cu masini de tip 4X4, si odata ce va veti caza veti avea parte de toate facilitatile, deoarece cabana chiar daca este situata intr-o zona retrasa si mai putin accesibila, dispune de toate conditiile de cazare. Veti avea apa calda, si curent electric, bucatarie complet echipata. Cabana Vanatorului are ca anexa si o stana, asa ca puteti intra in contact cu ceea ce inseamna traditionalul in aceasta zona ceva mai retrasa in inima naturii. Veti avea ocazia sa descoperiti si muntele, si puteti organiza iesiri in aer liber, off road, vanatoare, plimbari montane, unde veti avea posibilitatea sa vedeti unele peisaje de neuitat pe care le puteti fotografia.

Se recomanda exemplare canine de talia mica mijlocie, cu viteza, anduranta si, lucru foarte important, care nu ataca frontal vanatul. Rasele de hartuitori folosite frecvent in Romania sunt Copoiul Ardelenesc (plus metisii acestora ), Fox terrierul, Jagdterrierul, etc Pe de alta parte folosirea cainilor implica si niste neajunsuri, dintre care cel mai mare este faptul ca manati de caini, mistretii ajung in mare viteza pe linia vinatorilor, ingreunind in acest fel tirul acestora Panda la mistret se face de regula, noaptea, in august septembrie, in lanurile de porumb sau linga terenurile cultivate cu cartofi. Succesul este mai sigur daca se identifica din timpul zilei trecatoarea porcilor de la locul de odihna catre terenul agricol. In punctele des frecventate se recomanda amenajarea de observatoare inalte, plasate lateral cu 20-30 metri fata de partia mistretilor, pe cit posibil cu lumina lunii in spate

Tag: Casa Vanatorului meniu vanatoresc specialitati vanatoresti 

Contact Us

X

Send Us A Message




What's + ?

Facebook

X

Twitter

X

Share this site